Danubiagrain Kft. - Gabonakereskedelem, keksz őrlemény gyártás és forgalmazás.Biscuit powder.


pd126867-30.JPG
alapanyag

keszaru.JPG
készárú

TERMÉKLEÍRÁS: KEKSZŐRLEMÉNY

A kekszőrleményt, mint takarmány alapanyagot már régről ismeri a szakma, ám sajnos a belföldi kekszgyártás megszűnésével elérhetetlenné vált Magyarországon. Próbálkozhatunk valamilyen módon helyettesíteni ezt a nagyszerű anyagot (édesítő szerekkel, aromákkal), de átütő sikert nem érhetünk el. Ezért határoztunk úgy, hogy külföldről szerezzük be ezt az alapanyagot és bekeverhetővé tesszük a takarmányt gyártó üzemek számára.
Az általunk előállított és homogenizált őrleményt elsősorban sertések takarmányozására ajánljuk, azon belül is a fiatal korosztály illetve a szoptatós kocák számára. Kiválóan kiegészíthetjük vele a Baby, Prestarter és Starter takarmányokat növelve azok ízletességét a malacok számára. Üzemi tapasztalataink egyértelműen mutatják, hogy a kekszőrlemény használatával növelhető a takarmányfelvétel, ezáltal javulhatnak a naturális mutatók.
A kekszgyártók, nagyon óvatosan váltanak partnert a melléktermékük értékesítése szempontjából, elsősorban a visszaélések lehetősége miatt (a termékfotón, látható, hogy miért). Végül is sikerült a szerződéseket aláírni, és immár harmadik éve folyamatos az ellátás.
Szeretnénk az hangsúlyozni, hogy szó sincs lejárt szavatosságról. A melléktermék a csomagoló soron képződik, és tulajdonképpen, formahibás, vagy a szalagról leesett alapanyagról van szó. A termék hozzánk átlagosan 10 naposan érkezik.
Alapanyag fogadás-előkészítés-feldolgozás:
Havonta több alkalommal érkezik szállítmány üzemünkbe. Az alapanyagot megtisztítjuk az esetleges nem kívánt részektől (pl.:csomagolóanyag darabok), majd egy általunk fejlesztett nagyfordulatú speciális darálógépbe juttatjuk, ami garantálja a szemcseméretet és az egységes terméket.
Csomagolás:
BIG-BAG kb. 400 kg vagy PP körszövött zsák 40 kg
Fizikai tulajdonságok:
A termék színe a halvány barnától a sötétebb barnáig változhat, ami nem okoz minőségbeli különbséget. Csokoládé, kekszdarabok valamint napraforgó, köles, és mandula magvak előfordulhatnak benne. A beltartalom miatt a zsákban összeáll, minimális erővel újra dercéssé tehető, de a BIG-BAG zsákból nem folyik ki. Illata jellegzetes, kellemesen vaníliás, vajas

Juhász Tamás
gyártás
06 20 3492529

Parádi Balázs
értékesítés
06 30 2212199

Előző bejegyzések

KEKSZ ŐRLEMÉNY Forgalmazása


Cégünk 2011-ben megkezdte a kekszőrlemény forgalmazását

A keksz őrleményt mint takarmány alapanyagot, nagyon sok helyen használják, illetve használhatnák- ha lenne. Így kezdődött el egyszer egy tárgyalásunk több alapanyag kereskedővel és formulázó munkatárssal. Ezen beszélgetés után indult el ennek a hasznos alapanyagnak a felkutatása is cégünk részéről bő két évvel ezelőtt.
Nem kellett sokáig kutakodni, hogy rájöjjünk Magyarországról ezt az alapanyagot kereskedelmi mennyiségben nem lehet beszerezni, ezért hát kinéztünk az országhatárainkon túlra is. Még így sem volt egyszerű, de állhatatos munkával, és jó sok türelemmel sikerült végre olyan partnereket találni akik végül is hajlandóak ellátni bennünket formahibás de teljes értékű alapanyaggal. Itt jött a második hatalmas feladat - egységessé tenni a végterméket. Egy gyár ugyanis többféle kb.10 különböző terméket gyárt, erre ki kellett dolgozni a megfelelő technológiákat, de végül is sikerült. Így már teljesen egységes terméket kínálunk Önöknek. Ha felkeltettük érdeklődésüket, keressenek bennünket a megadott elérhetőségeken. A letöltések között megtalálhatóak a beltartalmi paraméterek.
Üdvözlettel:

Juhász Tamás

Szükségszerűség és lehetőség !


Az alternatív energiaforrások előállítása növeli a hazai termelők jövedelmét

Gráf József szerint a megújuló energiaforrások felhasználása a bioeteanol és biodízel termelése egyszerre jelent szükségszerűséget és lehetőséget Magyarország számára.

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a Biodízel szerepe az agrárgazdaságban című konferencián pénteken Hódmezővásárhelyen úgy fogalmazott: a fosszilis energiahordozók iránt növekvő igény és a felhasználásuk során keletkező széndioxid okozta környezeti veszély önmagában is elegendő ok, hogy intenzíven foglalkozzon Magyarország a megújuló energiaforrások kérdésével.

Az alternatív energiaforrások előállítása növeli a belföldi hozzáadott értéket, a hazai termelők jövedelmét és az import kiváltásával javítja az ellátás biztonságát - sorolta a megújuló energiaforrások használatának további előnyeit a miniszter.

A jelenleg “kétlábú”, élelmiszertermelésre és takarmány-előállításra alapozódott magyar mezőgazdaságot az ipari- és energetikai célú növénytermesztéssel “háromlábúvá” kell tenni - jelentette ki az agrártárca vezetője.

Az elmúlt években négy olyan esztendő is volt, amikor az átlagos 12 millió tonna helyett 15-18 millió tonna volt a gabonatermés. Jelenleg a belső szükséglet 8,3 millió tonna, azaz mintegy 8 millió tonnányi gabonát nem használunk föl Magyarországon - mondta Gráf József.

Adottságaink kiválóak, ezért nem cél semmilyen módon a gabonatermesztés visszafogása, a hasznosítás módját kell megkeresni - jelentette ki a politikus.

A miniszter elmondta, az állatállomány tervezett növekedése ellenére évente 2-2,5 millió tonna kukorica az, amit hosszútávon is bioetanol előállításra lehet használni. A jelenleg tervezett 2010-ig megvalósuló három nagy - 200-500 ezer tonna éves kapacitású - és több kisebb bioetanol-üzem működtetéséhez rendelkezésre áll a szükséges alapanyag.

Az uniós követelményeknek megfelelő mennyiségű biodízel előállításhoz szükséges alapanyag-termelés még nem éri a kívánatos szintet. A repce vetésterülete a korábbi 200 ezer hektárról mintegy 300 ezer hektárra nőtt, a napraforgó esetében azonban még jelentős növekedésre van szükség - fogalmazott a miniszter.

Forrás: MTI

2007.03.23. 13:59

Mi történik a hazai kukoricapiacon?


Tisztelt Látogató !
Mint azt Önök is biztosan tapasztalták, a piacon kicsit rendhagyó de nem meglepő fordulat zajlott le. Ez egyrészt adódott a Forint/Euro átváltási árfolyamának csökkenésével/Forint erősödés/, másrészt az intervenciós tételek értékesítésének árcsökkentő hatásából. Az külpiacokra dolgozó cégeket váratlanul érte az a hír amikor az intervenciós tételeket, néha 2005-ös tételeket is, 110-115 euróért kínálták a hazai kereskedők. Ennek igen komoly hatásai lettek az éppem aláírás előtt álló kontraktusokra. Mindazonáltal 2006-os szép árút most sem adnak el a termelők 125 Euró alatt.
Tisztelettel:
Juhász Tamás

ÜDVÖZÖLJÜK CÉGÜNK HONLAPJÁN!

Köszönjük, hogy időt fordított cégünk megismerésére!

Kategóriák

Archívum

Hivj Skype-on

    My status

Meta